Login
+Follow
Login

Eldstartarhjälp med fatwood

By friluftsliv on 2013.01.14 In Okategoriserade

Ibland kan det vara svårt att få igång en eld när det är blött och fuktigt. Men med hjälp av rätt trä så kan det va mycket enkelt. Ett knep är att använda sig av fatwood eller även kallat maya sticks. Går att köpa färdiga men går även att hitta själv med lite kunskap.

Det går att hitta i gamla tall- och granstubbar. Trät är ofta mörkt, hårt och torrt. De innehåller en stor mängd terpentin och brinner därför mycket bra.

Den här filmen lär dig mer om detta:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OTF8Lw4HlDw]

Om du vill göra det enkelt för dig så har Light my fire en bra förpackning med maya sticks som säljs ute i välsorterade friluftsbutiker.

maysticks-300g-and-sticks

0 Responses to "Eldstartarhjälp med fatwood"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login