Login
+Follow
Login

Fjällräven Eco-Shell – ett miljövänligt skalalternativ

By friluftsliv on 2013.01.04 In Okategoriserade

Fjällräven kom 2011 med ett nytt material som de kallar Eco-Shell, ett miljövänligare alternativ bland skalprodukter. Redan innan den första produkten Eco-Trail Jacket kom ut på marknaden fick den pris. Materialet är helt återvunnet och fritt från fluorkarboner, med egenskaper som gör att produkterna är med i toppskiktet bland exempelvis skaljackor.

Fjallraven-ecoshell-winner
Tyvärr så fann Greenpeace för ett tag sedan fluorkarboner i en jacka med Eco-Shell. Detta öppnade upp för en dialog mellan Fjällräven och Greenpeace hur detta kom sig och just nu försöker Fjällräven komma fram till hur detta kan ha skett då de inte använder sig av dessa ämnen i Eco-Shell.

Här får Ni veta mer om Eco-Shell:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LnLehslUxPw]

1 Responses to "Fjällräven Eco-Shell – ett miljövänligt skalalternativ"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login