Login
+Follow
Login

Fjällräven Numbers – Anorak No.8

By friluftsliv on 2012.10.17 In Okategoriserade

I mitten av september drog jag till Kebnekaise för en helg med ett helt gäng sköna människor. Egentligen skulle jag ha sprungit Risveden Terräng, ett tufft terränglöparlopp, men då jag hade turen att vinna en vistelse i Kebnekaise med upptäcktsresande Johan Ernst Nilsson så blev det till att åka norrut istället.

Med på resan fick jag bland annat med mig Fjällrävens Anorak No.8, en anorak ur deras Numbers serie. Att det är fokus på hållbarhet i Numbersserien märker man snabbt. Anoraken är gjord i G-1000 Eco och G-1000 HD, HD står för Heavy Duty. Två ganska nya G-1000 material som vi kommer att få se mer av framöver.

Anoraken är ett utomordentligt bra val för den som vill ha något rejält slitstarkt och funktionellt. Med vax kan du lätt impregnera jackan och välja vilka zoner som ska tåla mer och vilka zoner som ska vara lite luftigare. Anoraken funkar mycket bra på fjället men det är i skogsmiljö som jag tycker den passar bäst och jag tror det blir svårt att slita ut en sådan gedigen produkt under en livstid.

”Material: G-1000 Eco: 65% återvunnen polyester,
35% ekologisk bomull. G-1000 Heavy Duty:
65% polyester, 35% bomull. Innehåller icke-textila
delar av animaliskt ursprung (läderdetaljer)
Storlekar: xxs – xxl
Vikt: 974 gram i storlek m
Art.nr: 83242
Färger: 212 Burnt Orange/Tarmac, 246 Tarmac/
Dark Olive, 525 un Blue/Tarmac, 620 Green/Tarmac
Rekommenderat butikspris: 4 500 sek

Anorak No. 8 är skapad för tuffa förhållanden i skog och fjäll, året runt.

Huvan (1) kan justeras för att sitta perfekt runt huvudet, och en ny skärmkonstruktion (2) gör att du kan vika skärmen i två lägen, beroende på om du vill ha maximalt vindskydd eller mer sikt åt sidorna. I nerfällt läge bildar huvan en hög krage som värmer långt upp längs hals och nacke. I varmare väder kan dragkedjan fram öppnas och kilen (3) i öppningen knäppas upp och vikas åt sidan för att släppa ut överskottsvärme. Även i anorakens sidor sitter långa dragkedjor som kan öppnas för ventilation (4) och enkel på- och avklädning.
Den stora kängurufickan framtill nås både uppifrån (5) och från sidorna (6). En dragsko på ryggen reglerar midjevidden (7) och ytterligare en dragsko framtill justerar vidden i nederkant (8). Ärmsluten är vida och regleras med en knappslå (9).
Materialet är vind- och vattenavvisande G-1000 Eco med extra kraftig G-1000 HeavyDuty (10) på axlar, ärmar och i det förlängda ryggslutet.
Detaljer i vegetabiliskt garvat läder.”

 

”Med Numbers har vi förverkligat en idé om friluftskläder med exceptionellt lång livslängd och låg miljöpåverkan. Material, detaljer och produktion är noga utvalda för att belasta miljön så lite som möjligt och för att plaggen ska klara många och långa vistelser i vildmarken. Kläderna är också konstruerade så att det ska vara lätt att reparera och byta ut detaljer som slits hårdare än plagget som helhet. Numbers är friluftskläder som du kan förlita dig på i miljöer där det inte finns utrymme för misstag. Alla enskilda delar är optimerade för att klara stora påfrestningar och användning i krävande förhållanden. Högklassiga material och gediget hantverk gör att plaggen slits med behag och bara blir vackrare ju mer de används.”

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yNh5mW_KJPc]

För övrigt så satte stormvindar stopp för ett besök på toppen men det var en härlig upplevelse att känna sig utsatt på Kebs branter. Toppen har jag lyckligtvis redan sett med solsken och blå himmel…

1 Responses to "Fjällräven Numbers – Anorak No.8"

  Comments (1)

 1. Mats wrote:

  Sikkert bra, veldig bra anorak, men aaaalt for dyr.
  Det gjelder hele numbers serien til Fjellreven.

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login