Login
+Follow
Login

Fjällräven Polar – Dag 3

By friluftsliv on 2012.04.13 In Okategoriserade

På dag 3 har deltagarna tagit sig från nattlägret i Kattovouma till Sevuvuoma, en färd på 55 km. En del rätt så trötta efter ett fantastisk norrsken natten innan.

Med sig på Fjällräven Polar har deltagarna Johan Skullman som är Fjällrävens friluftsexpert. Han besitter många kunskaper inom bl.a. överlevnad i polartrakter.

Så här står det att läsa om honom på Fjällrävens hemsida:

”Väldigt få människor matchar Johan Skullmans kunskap om friluftsliv. Som före detta produktutvecklingschef i Försvarsmakten har Johan mer än 30 års erfarenhet i naturens mest oförutsägbara miljöer och klimat. Johan har utbildat tusentals människor, både genom utbildning, föreläsningar och som författare till klassiska böcker som ”Soldater i fält” och ”Vintersoldaten”, som fortfarande används av försvarsmakten.

Idag arbetar han på Fjällräven som friluftsexpert och produktspecialist. Under Fjällräven Polar kommer Johan att se till att du får det stöd du behöver för att färdas genom den arktiska tundran.”

Av honom har de nog stor hjälp och här berättar han mer om klädsel i arktiska trakter.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9_a0pKMXXUU]

Under kvällen och natten igår så har deltagarna fått uppleva norrskenets magiska dans över himlavalvet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1_7elYFyB0o]

Dagen bjöd både på kyla och vind men även strålande solsken och ljumma vindar. Dessutom levererades en överraskning om att den kommande natten inte skulle spenderas i tält…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dvBdZqx9ero]

0 Responses to "Fjällräven Polar – Dag 3"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login