Login
+Follow
Login

Hanwag Ivalo, vinterkänga med bra grepp!

By friluftsliv on 2011.12.07 In Kängor Okategoriserade

Jag har testat en känga från Hanwag som heter Ivalo GTX, en ganska nätt känga med lite tunnare foder och med en sula som biter sig fast i underlaget utan dobbar.

Kängan är mycket bra uppbyggd och ger ett skönt stöd åt foten. Som i bra vandringskängor så får man ett lite bättre rull i steget och du orkar gå längre. Fodringen är alldeles lagom, ner till -12 grader så har jag endast haft en tunn ullstrumpa på foten. Tunna ullstrumpor är för övrigt det bästa du kan ha mot foten och ett bra sätt att inviga sig i ullens förlovade land. Om du har bomull närmast foten så kommer den förr eller senare kyla ner foten. Ovandelen i kängan är gjord av läder och cordura samt förstås ett Gore-Tex membran. Så slitstyrkan är mycket hög och den är givetvis vattentät. Snörningen är även den mycket bra och det är lätt att få den ordentligt ihopsnörd. Trots den gediget uppbyggda sulan och den tåliga ovansidan så är kängan mycket lätt tack vare en speciell lättviktskonstruktion.

Och så till sulan….

Sulan kallar Hanwag för ”Hanwag IceGrip” och greppar på is gör den verkligen! Visst, om du tar sats och försöker glida över ett stycke is så kommer du framåt. Men det känns verkligen i steget att den biter sig fast på snö och is. I vissa partier på sulan så har man blandat i ett slags glasdamm vilket gör att gummit känns lite som ett fint sandpapper. Innersulan är även den fodrad som en extra barriär mot kylan.

Detta är en vinterkänga som jag varmt kan rekommendera!

0 Responses to "Hanwag Ivalo, vinterkänga med bra grepp!"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login