Login
+Follow
Login

Inspirerande podcasts

By friluftsliv on 2014.04.25 In Allmänt

Inspiration är för mig viktigt i friluftslivet och idéer som andra har kan lätt föda nya idéer i eget huvud att använda i sitt egna friluftsliv. Något jag ofta inspireras av är förstås föreläsningar av intressanta personer men något mer lättillgängligt är att lyssna på podcasts.

Det finns förstås en uppsjö med podcasts men två som jag fastnat för är två svenskproducerade som jag tycker håller hög kvalitet och är fyllda med inspiration. Dessa två är Husky podcast och Färd, bägge med utgångspunkt i friluftslivet men med olika vinklingar.

huskyochfard

I podcasten Husky intervjuar Magnus Ormestad personer som utmanar sig själva, flyttar gränser och inspirerar andra. Det kan röra sig om elitidrottare, professionella äventyrare och andra som lever på att utforska sig själva och ofta i miljöer med inslag av berg. Jag har sedan jag upptäckte Husky avverkat avsnitt efter avsnitt och funnit en mängd inspiration och idéer som jag själv vill förverkliga. Och efter varje avsnitt känner jag pepp inför mitt nästa äventyr, som ofta är en skön terränglöparrunda eller en tur i skogen men vem vet snart kanske jag ”bestiger mitt berg”.

Slutligen: Ett stort tack till Magnus som sprider dessa äventyrares och inspiratörers ord. Fortsätt producera och fortsätt inspirera!

För länkar till avsnitten och mer info kring Husky tittar du in på huskypodcast.com.

I Färd samtalar Fredrik Larsson och Magnus Arnell om friluftsliv och avsnitten har givna teman. Färd får mig att tänka på hur jag idkar friluftsliv och jag tycker de har många intressanta idéer och de gräver lite djupare i ämnet, lite mer åt det filosofiska hållet men även med handfasta tips. Flera härliga boktips har de kommit med. Kolla in på podcastenfärd.se för mer info!

Även ett stort tack till Fredrik och Magnus för era mycket intressanta avsnitt. Jag hoppas Ni fortsätter och levererar fler intressanta avsnitt!

0 Responses to "Inspirerande podcasts"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login