Login
+Follow
Login

Kelly Kettle – årets julklapp

By friluftsliv on 2013.12.18 In Bushcraft Kanot Kök Okategoriserade Utrustning

Julen är räddad! Imorgon anländer årets julklapp, årets julklapp från mig själv till mig själv. Jag har köpt en Kelly Kettle och det ska bli riktigt kul att testa den. Modellen som snart anländer med posten är den mellersta som heter Scout. Min förhoppning är att den ska bli en självklar del av utrustningen när jag är ute i skogen eller ute med kanoten.

Kelly Kettle är en typ av kök som man eldar med pinnar, kottar, löv, gräs. Alltså sånt som alltid går att hitta ute i skogen. Så något bränsle behöver man inte bära med sig och att elda även under eldningsförbud eller i nationalparker bör inte vara något problem.

Skorstenseffekten gör att köket är mycket effektivt och det går fort att koka upp vatten. Se bilden nedan så förstår Ni principen.

 

2 Responses to "Kelly Kettle – årets julklapp"

  Comments (2)

 1. rumble in the arctic wrote:

  Den verkar intressant. Men att elda under eldningsförbud är lika ”farligt” vare sig du har bränsle eller inte. Här räcker det med en gnista från en fyrhjuling för att det ska börja brinna i skog och mark…

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login