Login
+Follow
Login

Kunskap – Den viktigaste delen av din packning

By friluftsliv on 2013.12.28 In Utrustning

Allt mer blir tillgängligt hos allt fler. Så även i friluftslivet. Det har exempelvis blivit lättare att ta sig till fjällen och en toppbestigning av Kebnekaise kan man klara över en helg, inklusive resan. Bredden på utrustning har blivit större och prisspridningen likaså.

Jag tycker det är kul att fler hittar ut och vi blir fler som gillar friluftsliv. Men det känns som om många glömmer den viktigaste utrustningsdetaljen, kunskap!

Jag har genom åren läst mängder med litteratur i ämnen som handlar om det jag sysslar med och många böcker plockar jag upp och läser fler gånger.

Nedan hittar Ni en lista med böcker som jag tycker är bra. Så läs mer böcker och samla kunskap!

20131228-203312.jpg

• Uteliv på vintern, Lars Fält
• Uteliv på sommaren, Lars Fält
• Skogsliv, Lars Fält och Bo Weslien
• Essential Bushcraft, Ray Mears
• Wild Food, Gordon C Hillman och Ray Mears
• Överlevnadshandboken(SAS), John ”Lofty” Wiseman
• Överleva på naturens villkor

Det finns förstås mängder med bra böcker inom alla friluftsområden. Men dessa böcker har jag för tillfället på mitt sängbord.

4 Responses to "Kunskap – Den viktigaste delen av din packning"

  Comments (4)

 1. Geoff Guy wrote:

  Jag haller med helt och halet, det speller ingenuity roll om man har det basta utrustning som finns om man har inte kunskapen att anvanda det. Bokerna du har namnt ar valdigt bra, nagar av de basta, tyker jag.

 2. Geoff Guy wrote:

  Jag haller med helt och halet, det speller ingenuity roll om man har det basta utrustning som finns om man har inte kunskapen att anvanda det. Bokerna du har namnt ar valdigt bra, nagar av de basta, tyker jag.

 3. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login