Login
+Follow
Login

Primus OmniLite Ti

By friluftsliv on 2012.04.23 In Okategoriserade Utrustning

Primus har kommit med ett nytt kök som är baserat på deras klassiker Omnifuel. Nu har de lyckats göra en ännu bättre brännare! Det har redan fått priserna Golden Outdoor Industry Award 2011 samt Scandinavian Outdoor Award Overall Winner för sommaren 2012.

Så här skriver Primus om sitt nya kök:
”Primus OmniLite Ti är baserad på samma teknik som vårt prisbelönta OmniFuel™. Det här köket är lika pålitligt och robust, fast mindre, lättare och bränslesnålare. Effekten är anpassad för nya generationens bränsleeffektiva kastruller med värmeväxlare, som våra Eta™-kastruller.”

”Vi har gjort det lättare och mer användarvänligt. Nya PRIMUS OmniLite™ Ti är vårt mest avancerade kök någonsin. Perfekt för alla typer av äventyr, i alla väder och med i princip alla sorters bränslen.”

Så här säger Johan Skullman, produktexpert för Fjällräven och friluftsexpert, om det nya köket:

Bränsleåtgången i förhållande till effekten gör OmniLite Ti världsledande
Johan Skullman

”Johan Skullman har arbetat som utvecklingschef inom Försvarsmakten och har varit med att ta fram materiel för svenska soldater i mer än 20 år. I dag arbetar Johan med att utveckla och testa utrustning och produkter för bland andra Fjällräven, Hestra och Primus.

En hel del krav från tiden inom Försvarsmakten har fått följa med Johan vid testerna med Primus kök OmniLite Ti. Så här säger Johan om köket:

– När man utvecklar ett kök handlar det hela tiden om att jaga prestanda i effekt och säkerhet, men också i vikt och volym. Jag har varit med att testa Primus nya OmniLite Ti och jag tycker att det allra bästa med köket, i jämförelse med andra flerbränslekök helt klart är bränsleåtgången i förhållande till effekten, berättar Johan.

Den som använder köket behöver inte bära med sig en massa bränsle i onödan. Att använda mindre mängd bränsle känns också väldigt bra ur ett miljöhänseende. Vi lever ju med naturen och inte av den och det är viktigt att göra så få avtryck som möjligt.

Primus OmniLite Ti är ett väldigt pålitligt kök, med liten bränsleåtgång i förhållande till effekten. Det är det som gör Primus OmniLite Ti världsledande, avslutar Johan.”

Och slutligen har vi instruktionsfilmen för klassikern Omnifuel:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7cMX0Hc-AUg]

1 Responses to "Primus OmniLite Ti"

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag sysslat med friluftsliv året om och med alla möjliga inriktningar. Genom åren har jag samlat på mig en hel del kunskaper genom utbildningar men framförallt egna erfarenheter. Jag är utbildad fjällguide, skidguide och har gått ett flertal kurser anknytna till friluftsliv. Här på bloggen vill jag dela med mig av erfarenheter och tips som kan berika andras friluftsliv.

Att vara ute på naturens villkor, gärna med inslag av bushcraft- och överlevnadstekniker är något jag njuter av. Färdas gärna i en träkanot eller till fots i djupa skogar och till fjälls.

Sysslar även med Traillöpning på Traillöparen


Följ mig på Twitter! Bloggen om Friluftsliv
In English
Läs om
+Follow

Login